Voor wie

Gestalttherapie is geschikt voor iedereen die in zichzelf geïnteresseerd is en meer over zichzelf wil leren en meer van zichzelf wil realiseren. In het bijzonder sluit het ook aan bij mensen, die hooggevoelig zijn. Het is een boeiend proces om jezelf beter te leren kennen, dat soms pijnlijk en confronterend is, maar ook humoristisch en bevrijdend.
In gestalttherapie wordt niet alleen gepraat, er wordt vooral veel beleefd.

De bereidheid en het vermogen om eigen gedrag, denken, voelen en lichamelijk functioneren te (leren) onderzoeken en hier inzicht in te (leren) krijgen is een essentieel voor het welslagen van de therapie evenals de bereidheid om je samen met je therapeut je in te zetten voor de door jou gewenste veranderingen.

Gestalttherapie kan helpen bij:

  • durven veranderen en in overeenstemming met je hart te leven
  • ontwikkelen van je draagkracht
  • je echte zelf te mogen vinden, zoals je diep van binnen in wording bent
  • jezelf en de ander werkelijk ontmoeten en je te durven verbinden
  • je lijfelijk bevrijden van vastzittende emoties
  • vergroten van zelfacceptatie en zelfstandigheid

Als het advies van je naaste omgeving of je huisarts niet voldoende is, kan een gestalttherapeut  je op je eigen weg helpen vinden. Als gestalttherapeut zoek ik met jou naar jouw  innerlijke mogelijkheden om je eigen problemen creatief op te lossen en ben ik  daarbij een innerlijke gids. Ik werk al meer dan 15 jaar als gestalttherapeut en sinds 20 jaar begeleid ik als psycholoog begeleid volwassenen, jongeren en kinderen vanuit hart en ziel. Dit kan individueel, maar ook samen met een partner of als gezin.

Op mijn praktijk zie ik mensen met verschillende soorten vragen, problemen, van klachten tot levensvragen. Deze problemen kunnen ontstaan zijn in de jeugdjaren of kunnen later opgelopen zijn. Ook mensen die langdurig of eenmalig getraumatiseerd zijn, kunnen zich aanmelden voor behandeling.

Ook komt het voor dat je vaak tegen jezelf als persoon aan loopt en minder duidelijk last hebt van een bepaald(e) klacht of symptoom. Toch kan je niet goed uit de voeten met jezelf, met jezelf als persoon of karakter. Je loopt dan vaak vast in je werk, in je relatie of in sociale contacten. Je lijdt soms onder eenzaamheid, je voelt je erg afhankelijk, je bent erg precies, je vraagt je af wie je bent en wat de zin van je leven is, je ervaart problemen in contacten met anderen en met het uiten van je gevoelens, waardoor je jezelf voortdurend in de weg zit. Loop je vooral tegen jezelf als persoon aan of kamp je met levensvragen, overweeg dan de cursus stevig leren staan met beide benen op de grond.

VOOR WIE NIET?

Gestalttherapie is niet geschikt voor de volgende cliënten:
(aan hen zal geadviseerd worden elders hulp te zoeken)

  • Cliënten die alleen een symptoom- en gedragsgerichte behandeling, een uitsluitend medicamenteuze behandeling of een uitsluitend steunende behandeling willen of nodig hebben.
  • Cliënten die niet in staat of bereid zijn hun eigen veiligheid of die van hun omgeving te garanderen en zelf zonodig goede crisisopvang te regelen.
  • Cliënten die niet in staat of bereid zijn verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedrag en/of afspraken te maken en deze na te komen.
  • Cliënten met verslavings-problemen die dit ontkennen en/of niet laten zien dat zij hun neiging tot middelenmisbruik voldoende onder controle hebben.