Kinderen en ouders

  • Heb jij ook wel dat je opeens heel boos of heel verdrietig voelt? Of dat je heel moe bent? Of dat je het een beetje benauwd krijgt van veel mensen bij elkaar, bijvoorbeeld op een feest, een Carnavalsoptocht of de intocht van Sinterklaas?
  • Zit jij ook graag even alleen? Het liefst op een geheime plek, in een tent of ergens waar ze je even niet kunnen vinden?
  • Weet je niet altijd goed wat mensen (ouders, juffen, andere kinderen) van je verwachten? En vind je het dan moeilijk om dat te vragen?
  • Weet je heel goed wie eerlijk en wie oneerlijk is? Voelt het héél naar als er iemand boos op je is? Voel je je vaak een beetje anders dan de anderen kinderen?

Als je op deze vragen veel ‘ja’  kan antwoorden, lees dan nog eens verder. Lees meer over de prikkels, over wat hooggevoeligheid is, wat de kenmerken zijn en bekijk ook wat ik kan betekenen voor jou.
Ons idee is dat hooggevoelig niet een last hoeft te zijn,, maar dat het juist jouw krachten en jouw kwaliteit kan worden als je het kan (h)erkennen en er praktisch mee om kan gaan.